PRÁCTICAS DE RESISTENCIA #1 performance de Pía Sommer en col·laboració amb Iván Molina //

16 set. PRÁCTICAS DE RESISTENCIA #1 performance de Pía Sommer en col·laboració amb Iván Molina //

En el nostre volar nòmada els convidem a la presentació de la performance de Pía Sommer en col·laboració amb Iván Molina. En el marc de la trobada MÚSICA D’ACCIÓ(?) programa d’activitats organitzat per ARTefACTe, un laboratori performatiu de nova institucionalitat cultural desenvolupat des del foment de les pràctiques performàtiques i els estudis de la performativitat i en col·laboració amb CC Convent de Sant Agustí.

PRÁCTICAS DE RESISTENCIA #1

La força muscular i la repetició tenen un mateix nínxol: la resistència. La proposta ronda diverses connotacions del concepte: una resistència pot ser física, com és la pràctica col·laborativa de tots els òrgans, ossos, músculs i lligaments en la producció de la veu. Així mateix, durant el desenvolupament de la peça, ens transforma i ens transfereix -ens transformem i ens transferim- cap a una experiència sonora de progressió acústica: una altra pràctica resistent que treballa amb l’element de la repetició a conseqüència d’oposició al treball alienat; contrari en tots els seus angles al treball col·laboratiu. Després, una característica tèrmica de la resistència, apareix quan generem calor amb el moviment dels nostres cossos: aquí apareix una mena de shanzhai de la dansa dervix per resistir des d’un centre; i a la fi (i des del principi) pensant en l’inevitable, una resistència política del cos i el so: subversió sense violència.
Així, en aquestes articulacions de la paraula i el sentit artístic de les coses adherit als nostres cossos amb extensions sonores (veu i bateria), apuntem (sense bala) cap a una peça que ens permeti tant l’experiència de re pensar les nostres corporalitats com a suports de resistència a través de la col·laboració i la repetició, com obrir-nos a la capacitat subjectiva del so que es presenta desarticulat i rebel davant un món que ha entrat en estat de passivitat.
Pràctiques de resistència # 1 és la unió de la veu no convencional, fixada i giratòria en companyia d’una percussió indeterminada i conscient.

HORARI

03 // 10 // 2020

12H

LLOC

CC Convent de Sant Agustí

Carrer Comerç 36, Barcelona

ENTRADA

EXHAURIDES

ARTISTES

PÍA SOMMER

(Xile)

Anartista.
Treballa en assumptes relacionats al so i el visible, és poeta, artista interdisciplinari i participant activa de La Internacional Ruidísta. Ha estat convidada a nombroses exposicions, personals i col·lectives, festivals, xerrades, lectures, publicacions, galeries i museus nacionals i internacionals en països de Llatinoamèrica i Europa. Treballa principalment amb suports com la veu, vídeo, altaveus i obra gràfica; formats com instal·lacions, performances, videoart i ús de noves tecnologies. El treball d’acció i col·laboratiu defineixen gran part de la reflexió ideològica que tenen les seves obres. Els seus poemes gràfics han estat publicats en una de les edicions de la Revista Die Horen a Alemanya i l’Antologia Bi-lingue PO-EX. Els últims festivals de poesia i experimentació on s’ha presentat són Barcelona Poesia, Poesia i més, Vociferio Festival de Poesia de València, la Muga Caula, Expandible Poesia Transdisciplinar de Mèxic, Biennal de Poesia Experimental d’Euskadi i Festival PM Xile, entre d’altres. També forma part de la retrospectiva 10 años: Arte Sonoro en Chile.
Alguns llocs on ha estat convidada a presentar el seu treball: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, Convent de Sant Agustí, CCCB, Arts Santa Mònica, L’Estruch i Hangar a Barcelona. La mostra VideoSur II a la Universitat de Massart de Boston, Estats Units i la Galería Proyectista de Buenos Aires, Argentina. A Xile a Galería Casa E, Sala Puntángeles, CNCA (Consejo Nacional de la Cultura y las Artes) de Valparaíso, Museo de la Solidaridad Arte Contemporáneo Salvador Allende, Perrera Arte, la Sala Juan Egenau de la Universitat de Xile i en el MNBA (Museo Nacional de Bellas Artes). Va estar en residències a Illes Balears i Sabadell, i amb diferents peces en el Festival Internacional de Arte Sonoro Tsonami Tsonami 2007, 2013 i 2015, Störung, Fundación Phonos, CurtCircuit Fest de Barcelona entre d’altres. Actualment escriu i investiga des del seu lloc de residència, Mataró.

_en col·laboració amb

 

IVÁN MOLINA

(Xile)

Bateria i creador musical. Ha participat de diverses formacions musicals al llarg de la seva carrera. Entre les que destaquen les bandes xilenes Emociones Clandestinas, Santos Dumont, Matorral y la Big Rabia. Ha col·laborat amb destacats músics com Fernando Milagros i Perrosky o la banda Philipina Bitch. Va ser creador del segell discogràfic autogestionat i independent Discos Tue-Tue. Ha participat en reconeguts festivals com Primavera Sound i Panamericana Rock a Xile. Països com Mèxic i Espanya han rebut el seu treball musical.

en col·laboració

amb el suport

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.