curs de performance | CUERPX POLÍTICO – CUERPX RITUAL amb Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil //

01 oct. curs de performance | CUERPX POLÍTICO – CUERPX RITUAL amb Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil //

Aquest curs de performance s’enfoca en la re-politització de les nostres corporalitats a través d’un empoderament holístic del nostre Ser en el món. A través d’exercicis específics d’autoconeixement i intuïció individual-comunal, treballarem estats alterats de l’ésser que debel·laran la política dels i les cuerpxs dins d’una comunitat efímera. Dins d’aquesta investigació contínua es crearan accions individuals i col·lectives en espais públics i íntims. A la fi del curs els i participants tindran coneixement sobre diferents teories polítiques dels i les cuerpxs des d’on accionar i hauran generat les eines per desenvolupar intervencions de performance en diferents espais.
Durant el curs compartirem el que definim com a Amor Subversiu x Cures eXtrems. Des d’una visió descolonial es treballaran altres models de relació (entre humans, l’espai, el temps, la natura i els objectes). En aquesta pràctica busquem la recuperació de sabers de la cuerpa que han estat silenciats o oprimits, davant la força d’un capitalisme salvatge i colonial que fabrica el cos del treballador-consumidor. Ens enfoquem en la màgia quotidiana i l’energia existent a les nostres corporalitats. La relació amb la matèria, amb l’espai i amb les i els altres es desenvolupa com a diàleg horitzontal a través d’un procés d’hipersensibilitat i escolta extrema. El fet de reaprendre aquesta manera de viure, crear i relacionar-nos com a acte polític és l’inicial enfocament d’aquest curs. Des de la realitat ritual del temps-espai-cuerpx s’explora la potencialitat de les accions i els seus efectes (físics, psíquics, energètics, socials) en les i els que accionen i en els seus voltants. S’estudien els condicionaments socials (gènere, raça, classe, etc.) que habiten les nostres corporalitats per treballar a partir d’aquestes la performativitat.
Els conceptes i teories polítiques dels i les cuerpxs a ser explorades seran tant discutides amb textos i obres d’artistes, com vivenciades a través dels i les corporalitats dels i les participants mitjançant els exercicis proposats. El curs desenvolupa exploracions corposensorials a través d’exercicis i intervencions en espais públics i privats. Es treballarà tant de manera individual com de manera col·lectiva, qüestionant i repensant tots dos termes. Es desenvoluparà un projecte performàtic continu des de l’exploració corposensorial de cada individu i la comunitat creada al curs.

algunes imatges del curs

PARTICIPEN

Stephanie Estafania // Sofía Mercedes // Ester Tragant // Nass // Alex Loro // Maite Ramos // Iván Molina // Beltza Santos // Llum Canut

ARTISTES

MARINA BARSY JANER X ISIL SOL VIL

marinaxisil.com

són artistes, curadores, investigadores i pedagogues de la performance. Directores de l’espai de creació nòmada i pedagogia radical MATERIC.ORG. Curadores de MAR DE ISLAS trobada de performance del Carib i EMPREMTA festival internacional de performance. Comencen el seu treball conjunt en el 2015 seguint una filosofia d’Amor Subversiu i Cures eXtremes. Han presentat obra a Europa i les Amèriques a festivals, museus i galeries com CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (Nicòsia), Tempting Failure (Londres), OKK-Organ of Critical Arts (Berlín), la Muga Caula (Les Escaules, Catalunya), Vva! ArtAction (Mont-real), Arts Santa Mònica i CCCB (Barcelona), Casa Viva (Ciutat de Mèxic), ExperimentoBIO (Bilbao) i FIAP (Martinica), entre d’altres. La seva obra forma part de l’arxiu Live Art Development Agency, del Museu de l’Empordà, de l’Arxiu Aire i de l’Art Exchange Project de Manuel Vason. Han realitzat cursos de performance dins del Programa d’Estudis Independents de l’MACPR – Museu d’Art Contemporani de Puerto Rico, per Massana Permanent de l’Escola Massana i en els departaments de Belles Arts de la Universitat de Puerto Rico i la Universitat de Barcelona.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.