Melina Peña //

Melina Peña Photo by Luz Verduzco _ MATERIC.ORG _

29 nov. Melina Peña //

(de la frontera EE.UU / Mèxic)

Seleccionada per a la residència artística 22cubic. Artista Interdisciplinar / d’Acció de la frontera EUA / Mèxic amb base a Barcelona, ​​Espanya. La seva recerca corporal l’ha portat per un extens entrenament en Butoh, Dansa Experimental, Body Landscape i Art d’Acció. Màster en Programa d’Estudis Independents (PEI) pel Museu d’Art Contemporani, Barcelona (MACBA). Postgrau en Llenguatge Sensorial i Poètica del Joc pel Teatre dels Sentits / Universitat de Girona. Doble llicenciatura en “World Arts & Cultures” i Lingüística & Espanyol per la Universitat de Califòrnia, Los Angeles EUA.

En els últims 15 anys Melina ha estat produint i exhibint el seu treball en llocs com la Biennal de Cerveira, PA Pallazo delle Arti Nàpols, Biennal de Venècia, Galerie Taiss, La Cité Internationale des Arts de París, etc. He estat convidada a residències artístiques a Alemanya, Mèxic, Portugal, Anglaterra i Espanya; col·laborat amb artistes com La Pocha Nostra, Shu Lea, Thierry Geoffrey i artistes de diferents disciplines.

Melina busca el compromís a una constant relació amb l’espectador, creant art mitjançant la crítica i el joc. El seu treball és majoritàriament motivat pel procés, creant espais que ofereixin oportunitats i experiències per reflexionar i negociar entre una implicació cultural, física i emocional.

Actualment els seus interessos han mutat en l’experimentació amb altres mitjans artístics que busquen generar l’estimulació i noves formes de llenguatge corporal, com ara: Art Sonor, Psico– geografia, Instal·lació i el joc a través dels sentits.

_en col·laboració amb

Nicasio Torres Melgar //

(Las Palmas)

Viu i treballa a Barcelona
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2011) i Enginyer Tècnic d’Obres Públiques per la Universitat de Las Palmas (2002), la seva carrera es desenvolupa dins de l’àmbit del Dibuix i la Il·lustració de Moda, compaginant aquesta tasca amb la de docent en diferents escoles de Moda.

La seva obra inicial es caracteritza per una representació de la figura humana ambigua i desdibuixada. Una figura que apareix i desapareix, que es mostra amb buits, incompleta.

Figures que parteixen de l’imaginari de la moda actual, però que en la seva nova representació es transformen per parlar-nos de temes com el d’estranyesa o diferència. Una obra que comença des d’una mirada subjectiva i emocional i que evoluciona a una altra que comença a preocupar-se per temes socials i polítics, com és el tema de la construcció de la representació i les pràctiques de les sexualitats en la societat que viu.

Melina Peña en col·laboració amb Nicasio Torres Melgar HILUM

performance

Melina Peña fotos Luz Verduzco

Hilum busca activar la memòria com a via cap a possibles respostes on la nostra cultura, història, i avantpassats es posen al descobert per desarticular les capes culturals que se’ns han imposat com a forma de domini i combatre la por. El fet de recuperar el cos i re-aprendre / re-dissenyar posant en evidència el saber fisiològic i orgànic que s’ha fet servir per exercir poder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.