Taller de creació de marionetes amb Juliana Notari //

13 oct. Taller de creació de marionetes amb Juliana Notari //

Taller intensiu de creació de marionetes des de la connexió corporal, visceral i subjectiva amb una matèria triada per a la composició de textura, dramatisme i gestualitat.
Per Juliana Notari, l’elecció de les matèries que componen la construcció de la marioneta defineix el moviment i l’existència de l’objecte animat. Artistes i educadores aprendran una forma inèdita i personal de construir marionetes, així com una eina per a la creació artística i l’educació transformadora.
El pensament és espiral. Dins de tot procés creatiu passem moltes vegades pels mateixos punts, cada vegada amb una mirada i perspectiva diferents. Les diferents etapes del procés es barregen i se separen. És la incansable acció de morir i viure, d’observar i sentir el que és part i tot. Les marionetes de Juliana Notari estan fetes amb automatèries, és a dir, elements vivencials, com roba, fulles, plantes, terres, fils, fibres o sang.

ARTISTA

JULIANA NOTARI

marionetelivre.noblogs.org

Artista brasilera, marionetista, directora, música, pedagoga i performer. Té fascinació pels ulls i les mans de la gent. Pot mirar dies el camí que les formigues fan a les parets. Des de fa 19 anys es dedica a l’art de la marioneta i les seves possibilitats de fusió i construcció.
Des de l’elecció de la matèria fins a la composició de la gestualitat i els detalls mínims, passa per totes les etapes de la creació d’una obra.
Treballa per a la difusió de la marioneta contemporània i ha presentat els seus espectacles i pedagogia arreu del món, especialment a Mèxic, Argentina, Colòmbia, Bolívia, Letònia, Corea, Portugal, República Txeca, Itàlia, Suïssa, França i Espanya, entre altres països. És gestora i curadora del Condomini Cultural a São Paulo, on també dirigeix ​​El Atelier de Marionete Livre.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.