ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT. PERFORMANCE DE MARTA LODOLA //

24 ag. ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT. PERFORMANCE DE MARTA LODOLA //

Els convidem a la presentació de la instal·lació-performance de Marta Lodola (Itàlia), seleccionada per a la residència artística 22cubic.

ACTIONS AGAINST BORDERS #1 BREAKING POINT

és un projecte que fusiona l’espai urbà i la pràctica performativa com una investigació sobre el significat real de les fronteres de la nostra societat. El procés genera una creació llarga i contínua d’un arxiu d’àudio, que recopila experiències, històries i condicions socials en un viatge itinerant. Aquest projecte s’ha desenvolupat des del 2017 a Berlín (DE), Atenes (GR) i Treviso (IT).

HORARI

28 // 09 // 2019

18H-22H

ENTRADA

PREU LLIURE

ARTISTA

MARTA LODOLA

(Itàlia)

Artista de performance i artista visual. El 2006 es trasllada a Milà, on es gradua en pintura a l’Acadèmia de Belles Arts, Brera.
Treballa amb vídeo, disparador fotogràfic automàtic, art d’acció, performance art i il·lustració, també interessada en sociologia, filosofia política, antropologia, processos culturals, activisme polític i literatura ciberpunk.
El 2012 participa en el seminari d’investigació “Foucault: per una genealogia del soggetto” a NABA New Academy per a Belles Arts a Milà, curada per Antonio Caronia i Amos Bianchi.

Després de la seva graduació, comença a col·laborar amb organitzacions sense ànim de lucre, espais autogestionats i col·lectius autoorganitzats. Des del 2011 col·labora amb Valerio Ambiveri, a la seva investigació sobre la dualitat, els cossos bessons, la identitat i l’alter ego. L’any 2013 participa en l’esdeveniment promogut per la Comune di Milano i Chan Association “Con tuoi occhi” a Colonne di San Lorenzo, un dels carrers principals al cor de Milà durant el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Durant el mateix any, emprèn una nova investigació en relació amb les arts i la música multimèdia, sota el pseudònim de Monnalisa Overdrive. El 2014 crea el grup artístic “Contamina” en col·laboració amb Marco De Meo, promovent accions performatives dins de la col·lectivitat de Cologno Monzese, en referència a la discriminació, la violència de gènere i l’homofòbia. Al mateix temps, participa en l’ITfestival, Festival de Teatre Independent a la Fabbrica del Vapore. El 2015 es trasllada a Berlín, on es presenta i exposa obra en esdeveniments de nivell internacional.

Ha exposat i presentat obre en viu al Sofia Underground International Performance Art Festival, NG / Sofia Arsenal – Museum of Contemporary Art (Sofia – BUL), Harvesting Mind – Geist Ernten SALO Räume (Braunschweig – DE), OKK Organ Kritischer Kunst (Berlín – DE), SynAthina (Atenas – GR) Studio Ilka Theurich 20, ZINNOBER (Hannover – DE), 4a International Performance Art Week-End a la Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), “You have to decide where is your home” GlogauAIR (Berlín – DE), CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (Mitsero – CY), 48 Stunden Neukölln 2016 a Luisa Catucci Gallery (Berlín – DE), WIPAW Warsaw International Performance Art Weekend (Varsovia – PL), Ex Oratorio San Lupo (Bèrgam – IT), Galeria Mario Sironi-Instituto Italiano de la Cultura (Lima – PE), Batiment B i París8 (París – FR).

Ha estudiat amb Zierle & Carter, Christina Georgiou, Dagmar I. Glausnitzer-Smith, Bilwa Costa i Jasmin Schaitl, Alissa Lynes, Roberto Lun, Sigal Zouk i Jan Burkhardt.

Segueix un camí de capacitació que reuneix diverses disciplines que involucren la consciència corporal i l’assistència a laboratoris i tallers d’improvisació de contact, dansa teatral, dansa contemporània, performance art, ioga i pràctiques holístiques.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.