taller de fermentacions, biomaterials i hidrocorporalitats amb AOUCH.Lab //

08 ag. taller de fermentacions, biomaterials i hidrocorporalitats amb AOUCH.Lab //

TALLER Oh! Bacteria Oh!: FERMENTACIONS COM UNA APROXIMACIÓ RADICAL A L’ECOLOGIA-DE-HIDROCUERPXS HUMANS I NO-HUMANS

FIBRES MICROBIANES – SIMBIOSI I LES PROPIETATS DE LA MATÈRIA
A la primavera de 2015, Joana Moher (AOUCH.Lab) va començar a explorar intuïtivament les fermentacions, com un intent didàctic experimental d’intersecció entre ciència i alquímia, botànica i sobirania alimentària, compromesa en la recerca de materials biodegradables i biomimètics, potser cinestèsics cap a una nova incisió tèxtil. El que a la partida era solament generar una matèria primera, en passar el temps es va transformar en preservar un jardí, ple de relacions simbiòtiques interespècie entre humans i criatures no-humanes, multidisciplinari i que a coevolucionat cap a un taller. On i amb les fermentacions, en particular a través de la Kombucha, es poden acompanyar processos i practiques metabòliques, ecològiques i biomatériques, complexes de petites formes de vida on els humans a la fi són simples col·laboradorxs. L’objectiu d’aquest experiment domèstic, d’aquest taller és compartir recíprocament aquestes eines i explorar plàsticament la biomatèria-viva i les seves propietats i interseccions com a prima-matter cap a una creació plàstica, tèxtil o performativa o transdisciplinar.

LES PROPIETATS DE LA MATÈRIA
ECUACIÓ a través del TEMPS

[Kombucha Tea + Sucre+ FERMENTACIÓ] = Scoby Fungi- Fong de Manchuria o Medysomyces Gisevil

[Scoby + Créixer/Preservar/Tenyir+Assecar ] = Cel·lulosis MICROBIAL /Cuir – Paper / Corporalitat Vegetal

Incisió Plàstica = X

MENÚ Fermentació
En ser un taller totalment experimental, de desenvolupament de biomaterials i processos propis hi ha una necessitat d’una pràctica presencial per iniciar un procés de cultiu i transferència d’eines relatives a les propietats de la matèria i introducció a les tècniques de tint, modelat, assecat, etc. Passades tres setmanes, és vital un acompanyament presencial o en línia, per activar un nou cicle de maduració i reforçar tècniques de preservació, tenyit, modelat, assecat, etc. cap al desenvolupament de la incisió plàstica final transdisciplinària. Mitjançant els processos i acabades les incisions plàstiques, quedaria oberta la proposta de sincronitzar-se en una data a coordinar amb les necessitats creatives i de forma voluntària, una exposició-performàtica de la matèria i/o memòria gràfica final en format Fanzine, al Carbono Lab .

CONTINGUTS A EXPLORAR
+: fermentacions, simbiosis i hidrocorporalitats
+: processos de cultiu i preservació
+: propietats de la biomatèria
+: processos de tint i botànica digestiva
+: processos d’assecat
+: eines cap a una incisió

IMATGES DEL TALLER

PARTICIPEN

Patrícia Ferrer Sánchez // Ariadna Fàbregas Domingo // Paco Justicia Cazorla // Sandra March // Silvana Indreica

ARTISTA

AOUCH.Lab // Joana Moher

www.aouch.lab.com // instagram

AOUCH.Lab és un experiment domèstic de transferència d’aprenentatges i habilitats com a processos col·lectius – DIWO do-it-with-others – que explora des de 2013, TEXTURES i tècniques ancestrals tèxtils que compten historietes de ciència i ficció, evolucionant cap als BIOTÈXTILS – centrada en pràctiques exploratòries transdisciplinàries interspecie amb materials, contextos històrics-socio-ecològics que revelen un saber-fer prement com a processos encarnats cap a la transformació i bio-degradació.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.